SABRINA KEIKAT

”Boys Boys Boys (Summertime Love)”

Sabrina-keikat-Suomessa

SABRINA KEIKKAMYYNTI

Sabrina Keikat Suomessa myy Ohjelmapalvelu Ewentit 
sanna@retroartistit.fi

Artistit-tapahtumiin

SABRINA

Sabrina Salerno  on Italialainen laulaja, musiikkituottaja, malli ja näyttelijä, joka uransa huipulla tunnettiin taiteilijanimellä Sabrina. Hän oli kansainvälisesti suosituimmillaan 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa. Sabrinan levyjä on myyty kansainvälisesti yli 20 miljoonaa kappaletta.

Sabrinan läpimurtohitti oli ”Boys (Summertime Love)”, jonka musiikkivideo on varsin kuuluisa siitä, että laulajan nänni vilahtaa siinä useaan otteeseen.Sabrinan muita menestyneitä singlejä ovat olleet ”Like a Yo-Yo”, ”All of Me” ja ”My Chico”. ”All of Me” .

Suosionsa huipulla Sabrina julkaisi kaksi englanniksi laulettua albumia, Sabrina (1987) ja Super Sabrina (1988). Suomessa julkaistiin myös remix-levy Something Special (1988) sekä Single Hits -singlekokoelma.

Sabrinan imagoa on usein verrattu brittiläiseen Samantha Foxiin – molemmat käyttivät vartaloaan sekä mainettaan topless-malleina hyväkseen esiintymisissään. Kummankin takana oli oman maansa merkittäviä tanssimusiikin tuottajia ja DJ:itä, Sabrinan musiikin taustalla kuuluu vahva italodisco-tyyli konebiitteineen.

Monet Sabrinan musiikkivideot herättivät paljon huomiota laulajan suosion huippuaikoina, sillä ne esittelivät varsin auliisti laulajan vartalonmuotoja, minkä takia monet vanhemmat pitivät Sabrinan musiikkia sopimattomina teini-ikäisille lapsilleen. Myös laulujen tekstit olivat provosoivia ja jopa eroottishenkisiä. Sabrina oli uransa alkuvaiheessa malli ja poseerasi usein yläosattomissa.